Over mij

Image

Ik ben Roald, oprichter van Praktijk Vijf.

Vanaf 2014 heb ik verschillende opleidingen gedaan binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Manderijn, (de Chinese taal), Westerse kruiden (TCM) , Qigong Tuina Therapie, Cupping, Chinese Bonesetting (Zheng Ghu) en Chinese Dry Needling (Gan Zhen)

Mijn interesse in Chinese Geneeskunde (afgekort TCM) komt, doordat ik zag dat veel klachten niet werden verholpen met de Westerse Geneeskunde. Er wordt in TCM gekeken naar het hele lichaam en niet alleen naar de plek waar de problemen zich voort doen. Er wordt gezocht naar een oplossing voor het probleem in plaats van symptoombestrijding.

Waarom Westerse kruiden in plaats van Chinese kruiden, wordt vaak gevraagd. Westerse kruiden met geneeskracht staan vaak al bij je in de tuin en zijn hier veel makkelijker te kweken, dan Chinese kruiden. Omdat Westerse kruiden hier groeien, hebben we meer affiniteit met deze kruiden en ben ik van mening dat deze dus vaak beter werken dan de Chinese kruiden.
Ik wilde de opleidingen Medische Qigong en Tuina therapie apart doen, maar kreeg de unieke kans om deze gecombineerd in een opleiding te doen. Krachten bundelen in plaats van apart inzetten geeft naar mijn inziens een beter resultaat van de behandeling.

Ik vind dus dat we de Westerse en Chinese geneeskunde niet apart moeten houden. Juist het bundelen van de krachten van beide soorten geneeskunde, leidt tot een nog beter resultaat. En daar worden we allemaal blij van.

Praktijk Vijf dankt zijn naam in eerste instantie aan de vijf elementen in de TCM. Deze zijn heel belangrijk om een goed beeld van de klachten te krijgen. Daarnaast heeft een hand vijf vingers en een voet vijf tenen. Mijn naam, Roald, bestaat uit vijf letters. Ik ben geboren op de 5de. En vijf is ook het getal van het leven. Vijf komt heel veel voor in mijn leven en is nu nog belangrijker geworden door deze praktijk.

Frozen shoulder, tennis elleboog, carpaal tunnelsyndroom, hielspoor, verschillende rug-, schouder- en nekklachten, hoofdpijn en migraine zijn problemen die ik regelmatig tegen kom en kan verhelpen, vaak binnen 3 tot 5 behandelingen. En dat is waar ik een verschil maak, het aantal behandelingen. Dit zijn niet alle klachten waarvoor je bij mij terecht kunt. Twijfel je of ik je kan helpen met je klachten, stuur dan een bericht of bel even.

Wil je een ontspanningsbehandeling, dan kan dit ook. De nadruk ligt dan niet op de behandeling van klachten, maar op ontspanning. Een ontspanningsbehandeling boek je het beste om 8 of 9 uur in de morgen of om 4 of 5 uur in de middag. Zo begin je de dag of de avond heerlijk relaxed.

Voor de komende jaren staan nog een aantal opleidingen gepland. Zo kan ik jullie nog beter van dienst zijn met de verscheidenheid aan klachten. Want mijn doel is een lichaam vrij van ongemakken.

Groet,
Roald de Waardt
info@praktijkvijf.nl
06 22 32 97 01
Dordrecht